onsdag 14. mai 2014

Flax!

The Simple Collection fra tin can knits har jeg snakket varmt om før. Da jeg i høst kjøpte noen hesper Ask fra Hillesvåg, i fargen ren grønn på en Bergenstur, var planen å strikke genser til Mr. Melkebart. Selv har jeg strikket i Ask tidligere, min egen Bloomsbury har blitt mye brukt det siste året, og garnet har holdt seg forbausende bra. Fasongen er fortsatt fin, den nupper ikke, og ser egentlig ut som om den er nesten pinnefersk enda.
La meg så presentere kombinasjonen av The Simple Collection og Ask fra Hillesvåg: Flax!


Flax er gensermønsteret som er en del av kolleksjonen, og den skal egentlig strikkes i et litt tykkere garn. Av erfaring vet jeg at barnehagegensere ofte er best om de ikke er altfor tykke, og litt tynnere ull er mer praktisk. Ask er ikke like tynt som Finull, 2-tråds fra Nøstebarn og lignende garn, det er hakket tykkere, og gjør seg best på pinne 3-4 mm. Ned i pinnestørrelse på mønsteret betyr opp i størrelse, og denne gangen viste størrelse 4-6 år seg å være passe. Mr. Melkebart blir tre til høsten, og denne genseren kan brukes til høsten, men er nok samtidig stor nok til at han kan ha den en sesong til.


At genseren i tillegg strikkes ovenfra og ned, gjorde det enkelt å tilpasse størrelsen og lengden. Den er glattstrikket, med et panel av riller over skulderen og nedover armen. 
Første barnehagegenser til høsten i boks! Jippi!

4 kommentarer:

 1. Så utrolig flott genser! Grønnfargen var nydelig :)

  Det mønsteret kjøpte jeg for en stund siden og nå fikk jeg lyst til å gå i gang med en slik. Kombinasjonen av rillestrikk og glattstrikk er uslåelig :)

  SvarSlett
 2. Så flott! Likte rillestrikkfeltet på ermene, det gjorde seg. Fint å høre langtidserfaringer om garn, Hifagarnet har jeg ikke fått testet ennå.

  SvarSlett
 3. Kjempefin genser, flott fargevalg! :-)

  SvarSlett
 4. Denne blir perfekt til barnehage-bruk! Måtte innpå og studere det garnet, og ble helt betatt av alle de fine fargene. Har lagra mønsteret også. Takk for link!
  Er i gang med forberedelse til neste barnehageår jeg også. Det er så kjekt å strikke til barnebarna.

  God torsdag fra Ingunn

  SvarSlett