lørdag 19. mai 2012

Barnehagesokker

På bussen er det greit med små ting å strikke på. Sokker, for eksempel. Er vi heldige får Mr. Melkebart barnehageplass til høsten, så her har forberedelsene startet allerede. Ullsokker er gode å ha. Men små sokker forsvinner lett, så her gjelder det å ha flere par på lager!


Første par ut er strikket i et ukjent type sokkegarn, på pinne 2,5 mm. Garnet var en rest jeg fikk av mamma. Hun hadde strikket et par sokker til storesøster, samt et par til niesen min av dette nøstet, og det var fortsatt en del igjen. Hun var vel litt smålei av garn og sokker, så da brukte jeg det til et par sokker til Mr. Melkebart. Sokkene er helt vanlig raggsokker, to rett, to vrang og med forsterket hæl. Det er faktisk helt tilfeldig at de ble like, da jeg rett og slett bare strikket videre da den første var ferdig. Med dette garnet tar det altså ganske så nøyaktig en runde i fargeskiftene for å strikke en sokk i størrelse 1-2 år!


Par nummer er to er rester etter Ribbegenseren, altså Wollmeise Twin, i fargene Kornblume og Grashüpfer. Strikket på samme måte, stripestrikk er greit når man ikke helt vet hvor mye garn som går med, og jeg hadde cirka like mye av begge fargene.

Litt restegarn har jeg blitt kvitt, men i vinduskarmen står dette glasset:


Det inneholder små nøster av sokkegarn i forskjellige farger. En dag blir det kanskje tå-opp stripesokker av hele sulamitten. Vi får se...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar