mandag 9. juni 2014

70-årsgave!

Når toåringens favorittgammelonkel fyller 70 år, må det selvfølgelig gave til! (Han gjorde seg forresten fortjent til favorittstempelet da han dro frem superlimet og limte sammen et tog som hadde falt fra hverandre under litt heftig lek i påsken. Siden toåringen er over snittet interessert i tog og dette da var stor krise, var det ingen tvil om at det førte til ei stor stjerne i boka!)


Et par sokker strikket i merino-, kasjmir- og nylonblanding fra Dragonfly Fibers Djinni sock, i fargen Paint it Black. Jeg tok utgangspunkt i mønsteret Riff, men endret det noe. Sokkene ble strikket tå-opp, men istedet for økninger og hælflapp ble det hæl etter denne oppskriften: Fish Lips Kiss Heel. Dette er for tiden favoritthælen, og anbefales hvis man ønsker en lettvint hæl som sitter godt på foten!


På grunn av hælendringen ble det også mønster bare foran og ikke bak, som det er i originalen. Bursdagsfeiringen er vel overstått, gaven overrakt og jubilanten forhåpentligvis fornøyd!

2 kommentarer:

  1. Så artig å høre om tog-interessen. To-åringen vi er besteforeldre til er også hekta på tog. Flotte sokker du har strikka! Riktig stas-sokker synes jeg.

    God tirsdagskveld fra Ingunn

    SvarSlett
  2. Hjemmestrikka sokker er jo det beste man kan få ;)

    SvarSlett