søndag 5. januar 2014

Votter til mor

Da mamma var på besøk før jul mistet hun en vott i byen. Ikke hvilken som helst vott, men en hjemmestrikket vott som lillesøster hadde strikket til henne. Så, hva passet ikke da bedre enn å dykke ned i lageret med islandsk garn, som mamma selv kjøpte til meg i høst. Det ble forresten delt søsterlig med lillesøster, og jeg endte opp med to farger Lett-Lopi, nemlig grå og gul.


Hva slags mamma har jeg som trenger fire votter, spør du kanskje nå? Den første votten jeg la opp ble litt smal, ikke egentlig for smal til meg, og siden mamma og jeg har omtrent like hender, så hadde det sikkert gått fint til henne også. Men jeg bestemte med likevel for å legge opp en ny vott med litt flere masker. Og den sitter enda bedre på hånden, så da ble det en til av den. Og, for at jeg ikke skulle sutte igjen med en enslig vott, så ble det en til av den første versjonen også. Så nå har mamma og jeg like votter.


Sånn rent bortsett fra at mamma sine tommeltotter er gule, og mine grå da. Noe måtte jeg jo gjøre forskjellig for å skille de fra hverandre.

Mønsteret er løst basert på Houndstooth Check Mittens. Siden jeg hadde annen tykkelse på garnet, måtte jeg legge opp litt mindre masker (som da resulterte i fire votter). Vottene ligger nå og venter på at mamma skal komme på besøk, og sånn temperaturene er i denne delen av landet nå, så ligger de fint. Votter har man vel ikke så mye bruk for akkurat nå...

Og for dere som lurte på om julekjolen ble ferdig.....Nei, ikke denne julen, men helt sikkert til neste jul!

6 kommentarer:

 1. Det var snilt av deg å strikke et nytt par til henne! Disse ble veldig fine:) Kombinasjonen gul-grå er jo så lekker! Og du er flink som strikker to par i samme slengen:)

  SvarSlett
 2. Så flotte votter, og så snill du e :)

  SvarSlett
 3. Kjedelig å miste en vott, men heldig som hadde deg til å strikke nye da :) Kjempefine var de.

  SvarSlett
 4. Nydelige votter. Synes dine ble finere enn de på Ravelry ;)

  SvarSlett