lørdag 7. januar 2017

Et sokkemysterium

Det at strikkesokker slites og etter hvert får hull er en del av gamet.  De brukes jo året rundt her i huset, men generelt synes jeg brukstiden er ganske lang på mange sokker. De fleste sokkene jeg strikker brukes om hverandre på begge føtter, og jeg har aldri tenkt at jeg sliter sokker forskjellig på høyre og venstre fot.


Dette sokkeparet er et av få par i samlingen som skiller mellom høyre og venstre fot.


Høyre fot ser nå slik ut. Litt slitt, på de stedene man forventer.


Venstre fot derimot, er betydelig mer slitt. Mye mer tynnslitt over større deler av foten. Så da begynte jeg selvfølgelig å lure da,  hva det kunne komme av?
Er det måten jeg går på? Eller måten jeg sitter på? Jo, tenkte jeg, når jeg sitter med beina i kryss, så legger jeg alltid høyre over venstre, slik at venstrefoten er den som en godt plantet på gulvet!


Altså slik! Jo, det måtte være løsningen, tenkte jeg. Men så tenkte jeg litt til. Jeg sitter jo ofte med begge beina på gulvet, slik som dette:


Med vekten på tåballene! Og vel så ofte sitter jeg sånn, med høyre fot i gulvet :


Så da har vel ikke sittestilling så mye å si, da... Og jeg er like forundret. Og vurderer å strikke flere par med høyre-og venstresokker for å se om dette var en tilfeldighet... 

1 kommentar:

  1. Et mysterium 😊 Spennende om du eller noen andre kommer med en løsning etter hvert.

    SvarSlett