lørdag 14. mai 2016

For mange nærmer kanskje ullsokksesongen seg slutten, men her i huset blir ikke ullsokkene pakket bort. Sesongen fortsetter gjennom sommeren, for trøndersommeren er ikke alltid bare varm. Jeg bruker ullsokkene flittig også om sommeren, dog kanskje ikke når gradestokken kryper opp mot 25 grader...


Disse sokkene skal dog ikke få bo i min skuff, men har allerede blitt sendt avgårde til ei god venninne. Hun hadde bursdag for litt siden og får stort sett alltid noe hjemmestrikka til bursdag og jul, til stor glede for henne (og for meg)!


Garnet er sokkegarn, hvor det kommer fra vet jeg ikke siden det var nøstet opp for lenge siden og lappen hadde forsvunnet. Fargene er fine, hvit med lilla meleringer. Jeg gikk for en enkel versjon hvor jeg slapp for mye tenking, nemlig hullfletter (det heter kanskje noe annet, men jeg kaller det hullfletter, altså fletter med hull). 


Og med dagens vær i Trøndelag, så har man definitivt fortsatt bruk for ullsokker! 

3 kommentarer:

 1. Kjempefine sokker! Jeg kaller dette falsk flette, men fint er det uansett. Kaldt her også i dag, et par plussgrader og et tynt snølag i morges, men den snøen forsvant fort, da.

  Riktig god pinse og 17. mai!

  Klem fra Uvdal

  SvarSlett
 2. Kjempefin gave. Ullsokker brukes her også, året rundt. På sommeren går det i tynne ankelsokker.

  Ute skinner sola,men nordavinden gjør det kaldt.

  Forts go pinse og kos deg på 17 mai !

  SvarSlett