mandag 4. august 2014

Ut av den sorte gryte...

I gryta fra helgen putret denne sommertoppen. Garnet Mini Maiden fra Handmaiden, i fargen Amethyst var ikke helt slik jeg hadde tenkt. Allerede da jeg begynte å strikke denne sommertoppen, så jeg at det for mye variasjon i garnet, og for mye rosa i forhold til den dype lillafargen som var den jeg egentlig var ute etter. Dette ble etter hvert veldig synlig, og noe irriterende. Likevel fortsatte jeg å strikke. Hvorfor? 


Jo, fordi jeg bestile Jacquard syrefarge fra Spinnvilt, i fagen purpur, og bestemte meg for å farge hele toppen etter at den var ferdig. Resultatet ble en litt dypere lillafarge, med mye mer diskrete variasjoner enn det jeg originalt hadde. På bildet under sees variasjonene litt tydeligere, det som er litt lysere lilla her, var originalt mye mer rosa og en del lysere.


Toppen skapte litt problemer i startfasen. Den er strikket ovenfra og ned, etter mønsteret Mesh Panel Tee. Siden den mønsteret er laget for dobbelt lacegarn, og garnet jeg valgte er sokkegarn, som er litt tykkere, ville jeg strikke med enkel tråd. Det krevde litt matematikk, og en runde med opprekking da ermene ble altfor vide på første forsøk.
Jeg ble fornøyd til slutt, både med toppen og fargen. Nesten litt for varm i denne utrolige sommervarmen vi har hatt i Trøndelag og store deler av resten av landet den siste tiden, men denne ull-/silkeblandingen gjør seg nok fint på dager hvor gradestokken ikke tipper over 20....


2 kommentarer:

  1. Flott topp! Så bra du fikk den slik du ville til slutt:) Ikke noe som er så demotiverende som å strikke på noe man ikke er fornøyd med..

    SvarSlett
  2. Den fine toppen kledde du godt! Og så flott at du fant en løsning på fargeproblemet:)

    SvarSlett