tirsdag 26. august 2014

Julekjolen i boks!

Et stort spørsmål de siste to årene har vært om årets julekjole blir ferdig. Blir det denne jula, eller blir det neste år? (Jeg var optimistisk i fjor....) Denne ble vel så smått påbegynt i 2012, men såpass sent på året at det ble noe ambisiøst å skulle få den ferdig før jul da. Så den ble lagt bort til fordel for noe annet. Den ble strikket litt på i fjor også, da med store ambisjoner om julekjole. Men, nei da. 


Men, se der da. Der var den ferdig, gitt. Og tatt i bruk allerede, selv om det er lenge til jul enda. Still Light av den finske strikkedesigneren Veera Välimäki er en populær kjole, eller tunika, om du vil, blant strikkere.Min versjon er strikket i New Zealand Lammeuld, som kan sammenlignes med totrådet Nøstebarn garn (tynn ull med ca 600 meter på 100 gram). Jeg måtte såvidt sprette et tredje hespe, men med bare knapt over 200 gram brukt, kan man si kjolen er luftig. (Eller, sagt på en annen måte, dersom jeg skulle hekte meg fast et sted og den rakner, så kan jeg gå 1,2 km før jeg står uten en tråd....)

7 kommentarer:

 1. for et arbeid, helt nydelig ble den. De blir jo mykere ved bruk så godt den er ferdig litt før jul ;) :)

  SvarSlett
 2. Så kjekt å få ferdigstilt slike storprosjekter! Kjolen ble kjempefin!

  SvarSlett
 3. Så fin! Haha, likte den siste kommentaren din veldig godt ;)

  SvarSlett
 4. Så vakker! Imponerende arbeid:) Nå er det bare å glede seg til jul:)

  SvarSlett
 5. Wow, denne er så fin og et kjempearbeid ..det vet jeg :)

  SvarSlett
 6. Lekker kjole, og du er veldig fin i den! Men for et arbeid med det tynne garnet. Sikkert nydelig å ha på seg, så du kan gå høsten og vinteren i møte og vite at finkjolen er i boks.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett