fredag 15. august 2014

Strikkepinnefavoritter

Lenge har KnitPro sine Karbonz rundpinner vært favoritter til sokkestrikking. Når man stort sett strikker sokker på 2 mm pinner, kan de ikke være laget av tre. Tynne trepinner knekker raskt, de tåler ikke å bli pakket ned i veska.
Jeg har hørt at flere har hatt problemer med Karbonz-pinnene, siden de har flere skjøter, og garnet da har hengt seg litt fast. Det har jeg aldri opplevd, hvertfall ikke til en sånn grad at det har irritert meg eller at jeg har lagt noe særlig merke til det.
Når man strikker så mye som jeg (og mange andre) gjør, så er det viktig med godt utstyr. Karbonz-pinnene ligger godt i hånda, de er lette og har en fin spiss som gjør det enkelt å strikke. Jeg har vært fornøyd så langt!


Den svarte er Karbonz-pinnen, den røde fra ChiaGoo

Men, man er jo alltid på jakt etter den perfekte strikkepinnen da. I sommer bestilte jeg noen rundpinner fra ChiaGoo, kalt Red Lace. Pinnene er i rustfritt stål, og er kanskje et hakk "hardere" å strikke med enn Karbonz-pinnene, men det er kabelen som gjør hele forskjellen! Den røde kabelen er passe hard og passe tynn, den krøller seg ikke, og er perfekt for Magic Loop strikking.
Etter å ha strikket et par sokker med disse pinnene, er det bare å bøye seg i støvet. Disse tar sokkestrikkingen enda et nivå høyere, og anbefales på det varmeste! Jeg avslutter dermed jakten på de perfekte strikkepinnene (så fremt ingen kommer med andre gode forslag til pinner, da..) og legger med det samme inn bestilling på flere pinner. Jeg kjøpte mine hos The Loopy Ewe, og jeg har foreløpig ikke greid å finne norske forhandlere for disse pinnene (så rop ut hvis du vet av noen!)


4 kommentarer:

 1. Allid moro å høre om nye favoritter!

  SvarSlett
 2. Alltid gøy med nytt utstyr! Løkkestrikking syns jeg er vanskelig, kanskje det skyldes feil pinne? Hvor lang vaier bruker du? Jeg har nylig prøvd Karbonz for første gang, riktignok korte strømpepinner, og de falt virkelig i smak.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg bruker stort sett 80 cm rundpinner når jeg strikker sokker. Det passer fint, og ja, mange som prøver å strikke på den måten synes det er vanskelig, og jeg tror det kan være mye pga pinnene. En del pinner har vaiere som krøller seg, eller er for harde, og da blir det vanskelig!

   Slett
 3. Takk for pinnetips! Jeg er stadig på utkikk etter de ultimate Magic Loop-pinnene :)

  SvarSlett