tirsdag 1. oktober 2013

Blå elv

Kalajoki er ei elv i Finland, 130 kilometer lang. I tillegg er Kalajoki det finske ordet for fisk. Mine ferskeste sokker er strikket etter et enkelt og stilrent sokkemønster, nemlig Kalajoki.


For en måneds tid siden måtte jeg ta en ekstravakt på jobb. Selvfølgelig den ene dagen strikketøyet IKKE var på plass i veska. En svipptur på butikken for å handle litt ekstra mat, og jammen fant jeg ikke et par nøster blått Senja sokkegarn og et par rundpinner som passet til. Mønsteret på Kalajoki har ligget som en favoritt på Ravelry i årevis, og endelig fikk de komme på pinnene. 


Nå er sokkene ferdige, og fine er de. Sitter godt på foten gjør de også, og jeg liker veldig godt den "anatomiske tåfellingen", hvor man feller hyppigere på den ene siden, slik at formen er mer som foten. Nok et par sokker klare for vinteren, men nå er det nok snart på tide å få fart på julegavestrikkingen...

2 kommentarer:

  1. Disse sokkene står på favorittlisten min også. Dine ble veldig fine! Mønsteret kom godt frem med den lyseblå fargen:)

    SvarSlett
  2. Kjempefine sokker i nydelig farge! Jeg er imponert over sokkestrikking med fint mønster og tynt garn!

    Klem fra Ingunn

    SvarSlett