torsdag 31. oktober 2013

Votter, votter, votter...

Hvem kjenner vel ikke til at vottene raskt forsvinner i bruk. Plutselig kommer poden hjem fra barnehagen med bare en vott, eller, der lå votten igjen på bussen. Sånt skjer, og da er det greit å ha flere par votter. De forrige vottene jeg strikket til Mr. Melkebart var litt store, og litt tykke. I fjor vinter hadde vi et par tynne votter i Drops alpakka, som ble mye brukt. Det var Hugin og Munin-vottene, og de er selvfølgelige for små i år. Gode og varme, men samtidig tynne, og kunne fint brukes inne i sølevottene, for eksempel. Eller til sovevotter i vogna. 


Så jeg strikket tynne alpakka-votter i år også, det er vel blitt et "must" i vintergarderoben her. Årets versjon er strikket som barnehagevottene, bare med litt tynnere garn og pinner. Knall turkis, med litt broderi av navn og sånt på, så kanskje de er enkel å oppdage i snøen også, dersom de skulle falle av under lek. Og det beste med alpakka er at det tover litt i bruk, så de blir gode og tette, og former seg fint etter hånden. Akkurat slik jeg liker det! 

4 kommentarer:

 1. Takk for tips om tynt alpakkagarn til votter! Det hadde jeg ikke tenkt på. Det skal jeg jammen prøve. Lurt med ei farge som vises også.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Votter er et must! Veldig fine og personlige med broderi på.

  SvarSlett
 3. Alpakka til votter, aldri tekt på, men så lurt når du sier det! Takk for inspirasjon! Og så fint du har brodert :) God helg

  SvarSlett
 4. Fine varm votter har du striket. Jeg liker fargen. Søt med broderi.
  Akkurat jeg strikker votter også :-) ... naturlig ... nå det blir kald.
  Ha en fin uke. Hilsen kommer fra Viola.

  SvarSlett