fredag 25. oktober 2013

Kjapp løsning!

Et par dager denne uka har det vært litt kjøligere i Trøndelag. Ikke kjempekaldt, men litt kaldere. Ikke egentlig kaldt nok til ei lue, men kaldt nok til at det er godt å ha noe over ørene. Hos meg finnes det ikke pannebånd i hus og siden håret har vokst ut langt nok til at det ofte kommer opp i hestehale igjen, så jeg plutselig behovet for pannebånd.

Under litt rydding for litt siden, fant jeg to hesper med Reynolds Rapture, et ganske tykt garn, halvt om halvt med ull og silke. Disse ble kjøpt i Boston i fjor, og er ikke i produksjon lengre. Kombinasjonen tykt garn, samt ull/silkeblanding gjorde at jeg allerede for et par uker siden vurderte å strikke Vanessa. Dette gikk selvfølgelig i glemmeboken, men i går formiddag, før jeg skulle avgårde på vakt, så kom jeg plutselig på det igjen. Og jammen ble ikke garnet raskt nøstet opp, og i full fart ble det et pannebånd! Vel en time brukte jeg på strikkingen, så dette gikk fort, og resultatet var såpass at jeg like gjerne tok det på før jeg sprang ut døra for å rekke bussen.


Pannebåndet ble ikke blokket først, men ligger nå til en lett strekk på gjesterommet, for å få frem flettingen litt bedre. Jeg valgte mørk sjøgrønn, for da passer det fint til både Dream Stripes sjalet mitt, og pulsvarmerne som har omtrent samme grønnfarge. 
Mønsteret er i to versjoner, et tynt og et noe tykkere. Det tynne går altså superfort å strikke, så dette kan jo være et tips til en rask julegave, dersom man ser at tiden ikke strekker helt til....

1 kommentar:

  1. Flott farge på hårbåndet ditt. Riktig fint ble det,og ja sånne er gode å ha på.
    Klem

    SvarSlett