fredag 12. april 2013

Bloomsbury, ny favorittgenser?

Da jeg dro denne genseren over hodet i morges, tenkte jeg et øyeblikk at dette må være noe av det fineste jeg har strikket. Jeg falt helt for dette mønsteret for noen måneder tilbake, og bestemte meg vel egentlig for å strikke meg en hvit versjon. Men, på tur til Bergen kom jeg over Hifa Ask i en melert lys rosa, som jeg bare forelsket meg helt i. Og da visste jeg at det måtte bli en rosa Bloomsbury.


At oppskriften var beregnet på mye tykkere garn og pinner fikk bare være! Jeg gikk fra pinnenummer 5.5 til 3.5, og dermed fra størrelse XS til L. Som dere ser fungerte det helt perfekt! Mønsteret kommer kanskje ikke like godt frem som det ville ha gjort med et litt glattere garn, men jeg synes det ble like fint likevel.I oppskriften er det også mønsterbord nedover ryggen, den droppet jeg, og strikket bare mønster på armene. Etter en litt knotete start gikk resten som en drøm, og siden man strikker top-down så er det lett å prøve på underveis.

Denne blir nok en favoritt utover våren (som enda lar vente på seg litt til..). Og hvem vet, kanskje blir det en hvit versjon også?

10 kommentarer:

 1. Den ble virkelig lekker! Og ser ut til å passe perfekt:-)

  SvarSlett
 2. Kjempefin genser strikka i et nydelig garn! Dette blir nok en favoritt vil jeg tro.

  Riktig god helg!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Kjempefin! Skjønner godt at du er fornøyd med denne :)

  SvarSlett
 4. Denne er jo bare nydelig. Så fine armer,og du kor flink du er til å strikke.
  God helg til deg

  SvarSlett
 5. kjempe fin! Ikkje rart du er fornøgd med denna.

  SvarSlett
 6. Nydelig! Både farge, fasong og det lekre hullmønsteret. Tror nok du må ha en i hvitt også :)

  SvarSlett
 7. Hei! Jeg har sett en del fine oppskrifter på Raverly, men jeg tørr ikke helt å hive meg utpå fordi jeg er litt bekymret for det engelske språket i oppskriftene. Jeg er ikke superdreven på oppskrifter på norsk, men føler jeg mestrer det greit (spesielt de godt forklarte drops-oppskriftene). Jeg er også komfortabel med å lese engelske bøker, men å lese engelske strikkeoppskrifter? syns det er så vanskelig! Hvordan gjør man det? finnes det et "oversettelsesverktøy" eller en "gloseliste" man kan bruke? Eller hva er hemmeligheten? ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. På drops sine sider (garnstudio.no) finnes det gloseliste som oversetter det meste på flere språk. I tillegg har jeg brukt mye youtube og søkt opp videoer som forklarer de enkelte tingene. Det er bare å prøve, det er veldig enkelt når man ført har knekt koden, og spesielt amerikanske strikkeoppskrifter er veldig detaljerte og forklarer godt!

   Slett