mandag 31. desember 2012

Årsoppgjøret

Nyttårsaften blir en rolig affære her i huset. Mannen er influensasyk og Mr. Melkebart sover. Jeg bruker tiden til å regne litt, og her kommer årsoppgjøret for strikkeåret 2012.

I løpet av året har jeg strikket opp 9,7 kg garn. I begynnelsen av 2012, da vi flyttet inn i eget hus, gikk jeg gjennom garnlageret og endte opp på ca 11 kg. Sånn rent matematisk sett skulle da lageret da ha minket ganske betraktelig, men det ser tvert imot ut som at det har blitt større. Ikke vet jeg hvordan det skjedde...

Dette er det første året jeg har holdt full oversikt over alt jeg har strikket. Moro!! Det blir litt i løpet av et år. Av 9,7 kg garn har det blitt 87 ferdigstilte prosjekter. Det gir et gjennomsnitt på 111 gram per prosjekt. 87 prosjekter hørtes mye ut, syntes jeg, det er jo nesten 1,7 prosjekt i uka! Men, tatt i betraktning av at det her finnes masse småplagg, som smekker, halser og luer, så er det vel kanskje ikke så imponerende.

Vel, her er plaggfordelingen, og jo da, det har jo blitt en del større ting også: 


Hele 15 gensere og jakker, hvorav faktisk 9 av dem er til meg selv! Egostrikk, sa du? Ja, det har blitt mye av det i år, hele 19 prosjekter, det vil si nesten 22 % av alt jeg har strikket i år, er til meg selv. Mannen derimot, han har ikke fått mye. Likevel er det Mr. Melkebart som scorer høyest, og faktisk så har jeg gitt bort 34 prosjekter i gaver!


Fargekombinasjoner er ikke så enkelt å få inn i en statistikk her. Mange prosjekter er flerfargede, og den fargen som er mest brukt er nok blått i flere variasjoner og nyanser. Kanskje ikke så rart med en liten gutt i hus? Til meg selv har det blitt mye grønt, både i ensfarget og stripete versjon. Ellers har det sneket seg inn innslag av blant annet rødtlillagrått og rosa, for ikke å nevne mulifarget og laaaaange fargeskift.

Det jeg syntes var litt interessant er pinnestørrelser. Det er nok tydelig å se at jeg foretrekker pinner rundt 3 mm. Jeg hadde vel ikke forventet en annen fordeling, men trodde faktisk jeg hadde strikket mer på tykkere pinner. (Kanskje var det førjulsstresset med alle Artig-Skrue-Hetteluene på pinne 5 som lurte meg??)


Det var statistikken. 

Så til favorittene:

Til meg selv ble det mange gensere, hvor jeg her på bloggen proklamerte den ene etter den andre som ny favorittgenser. Den som likevel går av med en knapp seier er nok Lemongrass


På de neste plassene finner du Arya's Needleworkmin retro Fana og Driftwood, alle myyyyye brukt! Og for å ha det med, det ble en flopp også. Sommergenseren ble ikke helt som jeg hadde forestilt meg, og rakk å bli brukt en hel gang før den ble pakket bort til fordel for ullgenserene.

I kategorien "mest-praktiske-og-lettstrikkede-barneplagg" er det en soleklar vinner! Artig-Skrue-Hetteluer i utallige fargekombinasjoner og størrelser har hoppet av pinnene. 


Da jeg oppdaget hvor genial den var, bestemte jeg meg for at alle tantebarn, fadderbarn og barn av gode venninner skulle få slike til jul. Og slik ble det. 6 slike luer så dagens lys, og til neste år blir det nok flere!

"Nytt-garn"-kategorien var også relativt enstemmig, like før jul falt jeg for Kauni med de laaaange fargeskiftene og herlige mykhet etter vask. Det blir mer Kauni. Ingen tvil om det.

Jeg tror jeg stopper her. Jeg kunne sikkert fortsatt lenge. Men jeg tenkte jeg skulle få dette ut på nettet før det nye året ringes inn. 

Godt nytt år til dere alle!!

2 kommentarer:

  1. Så artig med dette årsoppgjøret! Jeg har også ført nøye regnskap i år og har brukt 9570 gram, men jeg har ikke skrevet opp hvor mye garn jeg har kjøpt eller hvor mye jeg hadde fra før. Kan tilstå at jeg har kjøpt flere gjennomsiktige kasser til garn, hva nå det kan bety!

    Riktig godt nytt år! Gleder meg til å se hva du lager i 2013.

    Nyttårsklem fra Ingunn

    SvarSlett
  2. Så mye fint du har strikket i året som gikk, og ikke minst så mange flotte plagg til deg selv! :) Gleder meg til å følge deg i 2013 også :)

    SvarSlett