søndag 19. august 2012

Vottestrikking

I går var vi i 2-årsdag til en liten gutt. Eller, han er vel stor gutt nå! Men selv store gutter trenger votter til vinteren. Jeg har ikke veldig mye erfaring med toving, men jeg tenkte jeg skulle prøve meg på tova votter. Jeg strikket etter Nøstebarns oppskrift på tova votter, siden jeg fortsatt har en del 3-trådsgarn liggende etter restegarnsbuksa.
På det ene paret sydde jeg på strikkede stjerner, hentet fra boka 150 strikke- og heklemotiver.


Jeg strikket også et par til Mr. Melkebart, siden de var så kjappe å strikke. På disse prøvde jeg å sy på W med kjedesting, men det ble ikke helt vellykket...


Jeg vasket på 60 grader, sammen med blant annet ei dongeribukse, og noe annet småtteri, og de ble perfekt tovet på første forsøk. Tette, myke, og ikke minst, passende! De minste passer noe fint til Mr. Melkebart utover vinteren, og stjernevottene blir forhåpentligvis mye brukt av en stor og stolt 2-åring!

2 kommentarer:

  1. Flotte votter! Det ble da en W, vil jeg si :) men kanskje den skulle vært sydd på etter toving - lettere å bestemme formen på pynten da :)

    SvarSlett
  2. Takk for tipset, vurderte lenge frem og tilbake om jeg skulle sy på før eller etter...har ikke mye erfaring med sånt, så neste gang prøver jeg etter!

    SvarSlett