mandag 27. juli 2015

Varme hender

må gutten også ha til vinteren. Det har blitt mye lillesøsterstrikk, men innimellom drypper det da litt på den kommende storebroren også. Høst- og vintergarderoben må fylles på, gutten vokser jo tre centimeter om dagen!


Gode votter i tynn ull (eller alpakka) er forbruksvare om høsten og vinteren. Denne gangen tok jeg utgangspunkt i Pearl chain mittens, men siden det finnes i voksenversjon måtte jeg gjette meg til masketall. Jeg traff godt på første forsøk, godt hjulpet av notater fra tidligere vottestrikking. 


Gutten er glad i grønt, og med litt blått og gult ble det fargerike votter. Det er bra, da er de lett gjenkjennelige i barnehagen, samtidig som de er lette og finne om de ender opp i snøen. Disse er strikket i Jamieson's Shetland spindrift, et tynt ullgarn som finnes i massevis av farger. På grunn av mønsteret blir de likevel varme, siden det er dobbelt garn det meste av votten.

Det er ikke helt vottevær her enda (dog heller ikke så langt unna som man kanskje skulle håpe på i slutten av juli), så de får forhåpentligvis hvile seg i skuffen til høstværet setter inn! 

2 kommentarer:

  1. veldig fine votter i skjønne farger! Happy Knitting!

    SvarSlett
  2. Fine votter til storebroren. Klart at han også må ha litt nytt :)

    SvarSlett