torsdag 4. desember 2014

Størrelse gigantisk

Herresokker i størrelse gigantisk står ikke øverst på lista over ting som skal strikkes. Spesielt ikke med tanke på at jeg stort sett strikker sokker i tynt sokkegarn på pinnestørrelse 2 mm. Da er sokker i størrelse 36 stort sett en god del mer overkommelig enn størrelse gigantisk (eller 48, om du vil).


Men, samboeren til ei god venninne er glad i hjemmestrikka sokker. Hun får sokker hvert år, både til jul og bursdag, men hennes føtter er knapt en størrelse større enn mine, så det er jo ikke noe problem. Men sokker i størrelse gigantisk???
Etter en dag eller to i tenkeboksen kom jeg på at jeg har jo annet garn liggende enn tynt sokkegarn som passer på pinne 2. Tre nøster pt5 sport fra Rauma, for eksempel, i en fin, mørk blågrønn farge som passer utmerket til en mann. 


Og på pinne 3 mm, med et nytt, morsomt sokkemønster, nemlig Simple Skyp Socks, som gir et litt annerledes uttrykk enn bare enkel ribbestrikk, ble det jo ganske morsomt å strikke store herresokker. Det tok ikke mange dagene heller, for sokker på pinne 3 går jo så utrolig fort å strikke!
Så nå blir det hjemmestrikka sokker til begge to til jul! (Og for den som lurer, sokkene i forrige innlegg er hennes....)

Og jeg syntes mønsteret var så fint og lettstrikket, at jeg nok bruker det i flere sokker fremomver!

4 kommentarer:

  1. Godt du fant en løsning som gjorde prosjektet gjennomførbart:) Jeg er veldig glad i pt5-garnet, syns det er godt å strikke med. Kjempefine sokker, i nydelig farge!

    SvarSlett
  2. Det er gøyere å strikke med nytt, enkelt mønster, enn noe man har strikket mange av. Enkelt, men flott mønster, og veldig fin farge! Alle mennene i min familie bruker 42-43... Heldigvis!!

    SvarSlett
  3. Ett sånt bra tips! Dina sockar är jättefina!=0)

    SvarSlett