torsdag 19. juni 2014

Beslaglagte sokker

Det høres kanskje mer dramatisk ut enn det var. Nei, sokkene ble ikke beslaglagt i sikkerhetskontrollen på flyplassen. Tvert i mot, jeg fikk strikket så mye på dem på fly- og togturen at jeg ble ferdige med sokkene da jeg kom frem til bryllupet. Jeg delte rom med ei god venninne, og da jeg lørdag formiddag satte meg ned for å sy sammen tåa på den siste sokken, la hun like greit beslag på hele paret.


Jeg fikk så vidt tatt et par bilder før de forsvant ned i kofferten, det var nemlig flere venninner som så langt etter sokkene da hun pakket dem ned...(de hadde alle større føtter, så det var ingen fare, men nå må jeg nok strikke flere par sokker og sende avgårde til høsten....)

Sokkene er Rick, av Cookie A, som har mange fine sokker i sine bøker. Jeg har endret litt, og strikket en annen type hæl, men ellers fulgt mønsteret. Garnet med den herlige oransje fargen er Knitted Wit, som er håndfarget i Portland, Oregon, hvor svigermor bor, og ble innkjøpt sist vi var på besøk. Garnet er Cashy Wool, som inneholder merino, kasjmir og nylon. Egentlig hadde jeg tenkt å beholde sokkene selv, men jeg er glad andre setter pris på hjemmestrikket også! Nevnte venninne har lenge vært i startgropa for å lære seg strikking, men siden hun ikke kjenner noen som strikker (bortsett fra meg, som bor litt for langt unna til å være til stor hjelp), så er det litt vanskelig. Jeg lovet derimot og sende en liten pakke med garn og pinner, samt en enkel oppskrift med forklaringer, så da får vi se om jeg etter hvert kanskje får noe i retur?

3 kommentarer:

 1. Så hyggelig når noen setter så stor pris på det man har laget, vanskelig å ikke gi det fra seg da :)

  SvarSlett
 2. Fine sokker i knæsj farge! Skjønner godt at de ble beslaglagt ;-)

  SvarSlett
 3. Så hyggelig! Jeg synes bestandig det er stas når noen vil ha det jeg lager. Disse var nå ekstra fine da, både mønsteret og fargen falt helt i smak hos meg.

  Gode ønsker for helga fra Ingunn

  SvarSlett