onsdag 22. februar 2012

Mammastrikk

eller kanskje mormorstrikk?
Mamma er en ivrig strikke, og mormor strikket også. En del av det jeg har lært om strikking har jeg lært av dem. Det var mamma som lærte meg å strikke hæl på sokker en gang i tiden, og hun har vært god å ha i flere anledninger, både når det gjelder uklare oppskrifter og å klippe opp strikketøy....

Hun har ikke strikket så mye til Mr. Melkebart, men det er vel mest fordi jeg har strikket så  mye selv at hun heller har strikket til andre, som ikke har mødre som strikker for seg. Som min niese, for eksempel, eller gammel-tante-barn.

Men, noe har da havnet her i huset også, først og fremst dette fantastisk fine vognteppet!


Strikket i hvitt bomullsgarn (greit at det kan vaskes i maskin, hvitt og baby er ikke nødvendigvis den beste kombinasjonen...), satt sammen av flere 16 like lapper. Hun har strikket flere av disse, min søster fikk også et til sin lille, min kusine likeså. Jeg har fått masse kommentarer på dette teppet, og skryter like mye av mamma hver gang!

Her i jula kom mamma frem med en pose med noen nøster Drops Delight. Hun hadde de fått de av min tante. Tanten min er av den evig optimistiske sorten som kjøper garn til hekle- og strikkeprosjekter, men som til dags dato vel ikke har fullført så veldig mye. Denne gangen innså hun vel at garnet nok ville komme til bedre nytte et annet sted, og dermed havnet det hos mamma. Garnet ble til genser, i størrelse 1 år, og blir nok fin til høsten og barnehage!


Knappene måtte jeg sy i selv, siden hun ikke hadde passende knapper liggende. Oppskriften er fra Garnstudio, og fargene på genseren er herlig blå- og brunmelert.

Egentlig skulle vel dette innlegget ha kommet på morsdagen, men, men, man kan vel hedre mødre på alle andre dager også!

2 kommentarer:

  1. Et nydelig vognteppe du har fått! Synes denne lille genseren er søt, også. Denne visninga bli nok mor di glad for, og du kan med rette være stolt av henne. Ha en fortsatt fin dag!

    SvarSlett
  2. Kjenner meg så igjen i dette! Har selv ei mamma og ei farmor som er helt fabelaktige strikkere, og som har lært meg så masse! Kjemefint det du hadde fått:) Og så masse fint du strikker selv! Hilsen Siren

    SvarSlett