lørdag 27. februar 2016

Ting tar tid

Denne genseren, for eksempel, den har tatt litt tid. Jeg begynte på den før jul i 2014, men så oppdaget jeg på nyåret at jeg var gravid. Da hadde jeg akkurat blitt ferdig med de gule stripene på bærestykket (genseren strikkes ovenfra og ned, altså hadde jeg ikke kommet så veldig langt). Siden jeg skulle bli stor og rund og genseren uansett ikke ville passe, valgte jeg å legge den bort ei stund.


Forrige uke startet jeg opp igjen, etter å ha nilest mønsteret for å telle meg fram til riktig sted. Og se der, det gikk da fort å få den ferdig!


Den er forsåvidt strikket på litt tykkere pinner enn mye av det jeg strikker, pinne 4 mm, og garnet er relativt tykt. Det er foresten Cascade 220,  som kan fås kjøpt på Fortuna på Løkken Verk (eller i nettbutikken). 

Kroppen er ikke helt tilbake i pre-gravid tilstand og kanskje kommer den aldri dit heller, men genseren passer, så da er jeg fornøyd! 


Mønsteret er Thyri, og er egentlig ensfarget, men jeg tenkte allerede første gang jeg så det at jeg ville ha en kontrastfarge på de vrange omgangene på bærestykket. Siden jeg i tillegg ikke var sikker på om jeg hadde nok grått, så valgte jeg å ta igjen samme fargen på vrangborden både på bol og ermer. Grått og gult er en av mine favorittkombinasjoner, og en gjenganger her på bloggen. Jeg har et par halvferdige gensere til, så kanskje jeg må fortsette med å ta frem gamle prosjekter.... 

3 kommentarer:

 1. Flott genser til deg! Liker fargene jeg også! Lykke til med flere Ufo-er!

  God søndag fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Fin og varm gensar som du kledde godt :) Kjekt å få gjort ferdig ein ufo.

  SvarSlett
 3. Kjempeflott genser har du strikkt. Veldig hyggelig med
  gul striper og gul kanten. God søndag deg og dine.
  Hilsen fra Viola

  SvarSlett