torsdag 27. august 2015

Nytt bekjentskap

Jeg har aldri strikket med rent bambusgarn før, bare ullgarn med litt bambus i. Lenge har jeg villet prøve bambusgarn og da det var salg på Pickles booboo bestilte jeg noen noen nøster. 


Jeg har en nevø som ikke tåler ull så godt, og siden jeg har lest og hørt at bambus har mye av de samme egenskapene som ull, så er det et godt alternativ. 


Garnet er godt å strikke med, ikke like elastisk som ull, men mykere enn bomull. Det splitter seg litt for lett, men med gode pinner blir ikke det noe stort problem. Jeg bruker kvelden på å strikke videre på det som skal bli genser til en liten gutt. 3 kommentarer:

 1. Er ikke bambusgarn viscose, da? Kan ikke tenke meg at viscosegarn har så mye til felles med ull ;) Syns det er synd at dokumentasjon rundt og produktbeskrivelser av bambusgarn er så sprikende (og villedende?).

  SvarSlett
  Svar
  1. Vanskelig å finne god informasjon, det er riktig, men etter hva jeg forstår har bambusfibre gode evner til å absorbere fuktighet uten at det blir kaldt, på samme måte som ull gjør. Om det er like bra vet jeg ikke, men det skal være bedre enn bomull og holder godt på varmen...

   Slett
 2. Jeg strikket nettopp en lue i bambusgarn, og fikk en kommentar om at det egentlig er viscose. Bambusfibrene må bearbeides veldig mye for å bli til mykt garn. Men det blir jo spennende å prøve ut hvordan et slikt plagg fungerer i bruk. Kanskje du får be om tilbakemelding fra de som får jakken?

  SvarSlett