mandag 30. mars 2015

Plotulopi er islandsk, uspunnet ull, som kommer i plater. Det kan være vanskelig å  strikke med, siden tråden lett ryker, men man lærer etterhvert som man strikker videre. 


Selv synes jeg det var vanskeligst da jeg strikket mønster med to farger, da røk tråden mye lettere, sikkert på grunn av litt mer spenning. Jeg har strikket Rydraud, som er et islandsk mønster (og finnes på engelsk, selv om jeg ikke oppdaget det før jeg hadde tolket og strikket halve jakka....Islandsk er ikke så vanskelig som man tror....)Jeg hadde mest grått, så da ble det bunnfargen. Jeg hadde valget mellom et par forskjellige farger til mønsteret, og endte til slutt med rustoransje, som passet fint, da Rydraud betyr rustrød.


Knappene kom på plass, og det ble til og med sydd på bånd over klippekantene. Jakken er florlett, den veier bare 210 gram inkludert bånd og knapper, men varmer likevel godt!6 kommentarer:

 1. Den var rett og slett lekker, likte fargevalget ditt kjempegodt :)

  SvarSlett
 2. Lekker var det første jeg tenkte på også! Skal tro det var vanskelig å strikke med "plategarn" Jeg har strikka tøfler av utvinna garn, men har ikke prøvd mønster. Jakken din er virkelig en fulltreffer. Tipper at du får tilbud om kjøp....... Denne får du glede av, garantert. !0 minus her i dag...

  God påske fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Kjempefin jakke!! Oransje og grått passet så fint!

  SvarSlett
 4. Nydelig jakke!
  Ble nesten finere når du bytta om på fargene :)
  God påske!

  SvarSlett
 5. Kjempefin jakke! Jeg har litt av det samme garnet (om man kan kalle det for garn når det ikke er spunnet?) liggende i lys dongeriblå og hvit. Kanskje det er denne jakken jeg skal strikke med det ;)

  SvarSlett
 6. Lekker jakke! JEg har litt Platelopi liggende som jeg fikk i gave, og jeg har liksom ikke hatt ork til å kaste meg over det. Så kjekt å se noen som strikker av det, inspirerende!

  SvarSlett