tirsdag 24. september 2013

Nesten-krise

Litt strikking blir det da, ikke bare garnkjøp. Etter å ha strikket to Marius-gensere med rundfelling i blått, hvitt og rødt, en til meg selv og en til lillesøster, for noen år siden, så satt jeg igjen med litt restegarn. Akkurat nok til en barnegenser i motsatte farger, fant jeg ut.


En liten tantegutt skal døpes i helga, og denne genseren passer fint til resten av gaven, skulle jeg tro. Kanskje dere får se den senere, hvis jeg husker å ta bilder. Egentlig har vel gutten arvet nok ull til å greie seg gjennom vinteren, men en ekstra genser kommer alltid godt med. Strikket i størrelse 1 år, med litt mindre pinner, dermed forhåpentligvis passende gjennom vinteren. Garnet er Sandnes Alpakka, og et lite tips hvis noen sitter på det samme garnet: Det blå farger av noe forferdelig! Jeg skulle vel strengt tatt ha tatt hintet da fingrene var lyseblå etter at jeg hadde strikket mønsterdelen, og jeg visste jeg hadde hørt noe om at hvis man har eddik i skyllevannet, så farger det mindre av, men eddik har jeg ikke i hus, så da tok jeg sjansen likevel. Det kunne blitt krise, men heldigvis satte ikke fargen seg noe særlig i den hvite delen, så det gikk bra!
Og sånn i ettertid så husker jeg jo at vannet ble ganske så blått da jeg vasket min egen genser for første gang for en del år siden...

1 kommentar:

  1. Godt det gikk bra da, men merkelig at et slikt garn farger av. Trodde det var noe som kunne skje i gamle dager, jeg. Ikke nå!

    Koselig med en Marius til den lille!

    Klem fra Ingunn

    SvarSlett