torsdag 10. november 2011

Traktorhals

Jeg har en liten kompis på fire år, som er over gjennomsnittet interessert i traktorer, okser og kuskit. Han fikk nylig en hjemmestrikka "traktorgenser" av mormora si, men han er ytterst betenkelig med å ta denne i bruk. Ikke kan den brukes i barnehagen, da kan jo noen av de yngre barna ødelegge den. Ikke kan den brukes i fjøset til bestefar heller, da vil den jo lukte fjøs! Og hjemme, nei det går ikke an, tenk om lillebror kommer med en finger og river tak i en tråd og hele genseren revner??? Så da mamma'n spurte hvorfor han da i det hele tatt ville ha genseren, fikk hun til svar: "Jo da, den er jo kjekk å ha!"

Nå håper jeg at julegaven tiltenkt denne traktorgale gutten ikke blir liggende til pynt, men tas i bruk i vinterkulden.


For de som ikke er så bevandret i traktorverdenen, så er dette fargene og logoen til John Deere. Halsen er strikket etter oppskriften fra Nøstebarn, sokkene er vanlige raggsokker, slik jeg alltid har strikket dem, denne gangen med forsterket hæl. Det grønne garnet er Falk, det gule er Smart, for det var ikke mulig å oppdrive de fargene jeg ville ha i ett type garn.


Diagrammet er hentet fra Ravelry, nærmere bestemt her. Tror jeg melder denne halsen på hos Pinnekrokens utfordring Noe som varmer også.

3 kommentarer:

 1. Takk for din deltakelse i utfordringen. Utrolig stilig sett.

  Marthe
  -Pinnekroken-

  SvarSlett
 2. Jeg strikker John Deere-lue til en 1.klasse-kompis nå :) Gjorde samme erfaring ang farge som deg, bare Falk som har rette gule ja ;)

  SvarSlett
 3. Nei, det var jo veldig IKKE det samme som deg! Jeg syns Falk-fargen var så bra jeg da!
  (Men: jeg har to ulike typer garn jeg også, Falk og Viking Sportsragg)

  SvarSlett