tirsdag 16. oktober 2012

Ja, vi elsker....Marius!!

Som hos så mange andre strikkeglade menn og kvinner i Norge, har Marius-boka kommet i hus her også. Det begynner å bli noen uker siden, ogjeg koser meg stadig vekk med å bla litt i den. Tenker litt på fargekombinasjoner, og hva jeg helst skulle ha strikket på. Drømmer meg litt bort, rett og slett. Vel, det første prosjektet fra boka er ferdig! For et par år siden strikket jeg med en Marius med rundfelling, i de tradisjonelle fargene blå, hvit og rød. Denne fikk i helgen selskap av ei lue, og som seg hør og bør må man da posere med begge deler....


Sidne det ble litt kaldt fikk Marius'ene også selskap av en Hitchhiker, i nesten samme fine, røde farge! 

I fjor strikket jeg nok en Marius med rundfelling, i de samme fargene, den gangen til lillesøster. Siden jeg hadde nok garn, og lua fint lot seg strikke på en kveld, ble det strikket en til. Lillesøster er nemlig titt og ofte innom for å passe Mr. Melkebart, og da er det fint å kunne overraske med en liten gave innimellom. Hun kom inn døra, så lua som lå på benken og satte den på hodet. Hun ville nemlig også strikke en sånn. Det slapp hun da, for den var allerede ferdigstrikket!


Luene er strikket i Sandnes Perfect (rødt og blått) og Viking Sportsgarn (hvitt). På min egen la jeg opp noen færre masker på vrangborden, siden jeg har et lite hode. Den passer perfekt, og jeg funderer på nye fargekombinasjoner.... Nå har jeg funnet garn og pinner og legger opp til en ny Mariusgenser til meg selv, og det er godt mulig den store julegavehit'en i år blir Mariusstrikk! 

2 kommentarer:

  1. Fine huer. Kjekk du er som strikkar til syster di.

    SvarSlett
  2. Marius går aldri av moten, og det ble to superfine luer! Jeg liker godt de tradisjonelle fargene, men går ikke av veien for andre fargekombinasjoner heller.

    Lykke til!

    Klem fra Ingunn

    SvarSlett