torsdag 29. mars 2012

Favorittbutikken!

Jeg har fått en ny favorittbutikk! The Knitting Bee i Portland slår alle garnbutikker jeg hittil har besøkt! Den er ikke så veldig stor, men har et fantastisk garnutvalg! Her sitter damene i sofaen og strikker og prater, eller rundt bordet bak i butikken og viser hverandre teknikker eller diskuterer farger og mønster. De har alt man måtte ønske av garn: Cascade, Madelinetosh, Malabrigo, Kauni, Rowan og Regia for å nevne noen av de store, men også andre, mer ukjente typer, som jeg aldri har sett og hørt om før!

Damene som jobbet der var utrolig hyggelige, jeg fikk til og med et gratis målebånd med på kjøpet, siden jeg kom langveis fra. For kjøp ble det naturligvis....


Siden jeg hadde litt dårlig tid, og "bare" kunne se meg om i 40 minutter, så ble det ikke shoppet så mye denne gangen. To hesper Malabrigo Sock, i fargene Eggplant og Lettuce, samt ei hespe Blue Sky Alpaca Worsted Cotton, som ble nøstet opp i butikken, ble med hjem. Og et lite tøynett til strikkeprosjekter eller andre ting. Og noen strikkepinner som jeg trengte...

For, Mr. Melkebart's solhatt forsvant nemlig et eller annet sted inne på American Museum of Natural History i New York. Så da måtte mor strikke ny! Nå er det ikke akkurat sol i Portland da, heller regn, men, men, man kan jo aldri vite.

Hatten jeg strikket var Kiddie Cadet, som jeg har strikket før. Mr. Melkebart passet fint inn i den minste størrelsen jeg hadde strikket, og den satt godt på hodet. Så, da var det bare å kjøpe garn og strikke en ny. 


Garnet, Blue Sky Alpacas Worsted Cotton, er hakket tykkere enn Paris, som jeg brukte sist. På samme pinne, 4,5 mm, ble hatten dermed et lite hakk større, noe som egentlig bare er helt ok, for da varer den kanskje hele sommeren (dersom den ikke forsvinner før den tid da...). Fargen er lys grå, nesten litt isblå, ikke så blå som på bildet, og garnet er mykt og like godt å strikke med som ullgarn. Hatten sitter like godt på hodet, selv om den ikke er blokket, den ble nemlig tatt i bruk med en gang, siden det er litt for varmt for de andre luene jeg har pakket i kofferten.

Nå skal jeg slappe av resten av kvelden, og tenke over hva jeg skal handle når jeg drar tilbake til The Knitting Bee neste gang. For jeg drar nok tilbake både en og to og kanskje flere ganger de neste ukene....om enn bare for å se og føle på....

1 kommentar:

  1. Tøff lue! Denne skjermer nok godt for sola. Så heldig du er som kan besøke butikken flere ganger! Det er lett å bli overveldet av så mange herligheter, og det blir nesten umulig å velge.

    Lykke til videre med ferien!

    SvarSlett