fredag 26. august 2016

Kosejakke

Lenge har jeg hatt lyst på ei kosejakke. Du vet, den  litt lange, myke jakka. Gjerne med lommer. Som man bare kan slenge på seg før man planter seg i sofaen. Men som er fin nok til å kunne gå på butikken med. I litt sånt mykt, pusete garn.


Sånn som denne egentlig. Ja, akkurat sånn som denne! Flaks at den er ferdigstrikket og min da! Mammas bladrillejakke er ei rillestrikket jakke med bladmønster foran. Og lommer har den også, så da var saken klar!
Litt prøving og feiling ble det i starten, siden den er ment for litt tykkere garn. For å få rillestrikken fin måtte jeg ned fra pinne 6 til pinne 5 før jeg ble fornøyd, så på tredje forsøk ble det riktig!


Denne er strikket i Lornas Laces Honor, kjøpt på salg hos Tibialia for ei stund siden. Fargen er herlig mint, ikke vanligvis min farge, men til akkurat denne jakken funker det for meg!


Jeg hadde fire hesper liggende, på 100 gram hver. Halvveis på bolen fikk jeg selvfølgelig panikk, fordi jeg mente det ville bli for lite garn, og bestilte dermed det siste hespet de hadde i nettbutikken. Jeg hadde selvfølgelig nok, jakken endte til slutt på 365 gram, og da er den egentlig litt i lengste laget. Så nå har jeg rester da. Akkurat nok til noe matchende til lillesøster kanskje??

1 kommentar:

  1. Artig jakke, og som du sier ei riktig kosejakke. En sånn skulle alle ha!
    God helg!

    SvarSlett