onsdag 12. september 2012

Tunika til høsten

Jeg har et søskenbarn som har tre flotte jenter. Mamma har flere ganger strikket småtterier som sokkker og sånt til dem i julegaver, og de trives godt på besøk hos min mamma og pappa.
Så da de to eldste i fjor høst en gang hintet frempå om at de trengte nye ullgensere, så ble mamma og jeg enige om å dele på jobben. En genser hver, og de skulle være ferdige til denne høsten. Min tante, altså bestemoren til jentene, kjøpte garn og mønster, og de fikk velge genser og farger selv. Den yngste av de to valgte seg en tunika fra Til Fjells 1111 fra Sandnes Garn. Nå skal jeg ærlig innrømme at jeg syntes denne tunikaen var så fin at jeg lenge før hun valgte den vurderte å strikke den til meg selv.


Ferdig som lovet til høsten, nå er det definitivt snart ullgensersesong. Garnet er Sandnes Alpakka, i beige og natur, den beige fargen er veldig varm og gylden, nesten som gull. Størrelsen er 10-12 år, og jeg håper den passer hun som skal ha den, siden jeg ikke har hatt anledning til noe prøving underveis. 


Den andre genseren endte opp som et samarbeidsprosjekt mellom mamma og lillesøster, den er også straks ferdig og ender nok opp hos mottaker om kort tid.

4 kommentarer:

 1. Så fin den ble! Nydelige farger og svært anvendelig! Så nå kan bare kulda komme. Denne hadde nok blitt fin i voksen størrelse også...

  Ha en strålende onsdagskveld!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Så heldige de er som har noen så snille mennesker i familien :) godt med ull nå når høsten setter inn

  SvarSlett
 3. Den tunikaen var skikkelig fin! Blir nok god og varm også:)

  SvarSlett