mandag 26. oktober 2015

Babykongler

Som tidligere nevnt, ble det rester til overs etter eldstemanns prikkelua, og disse ble raskt strikket opp i nyttig babystrikk. Først et par votter, Babykongle fra Vottelaugets Eventyrvotter, og så ble det nok til matchende lue også!


Lua ble improvisert, med samme mønster som vottene. Jeg strikket små øreflapper på innsiden av vrangborden for å at den skal varme godt over ørene, og den sitter godt på hodet. 


Nå er det tomt for regnbuegarn, men man kan jo lage egne regnbuer også, så jeg ser ikke bort fra at det kan bli mer regnbuestrikk! 

fredag 23. oktober 2015

Skullcracker

På den evige jakten etter nye luemønstre til Mr. Melkebart kom jeg over denne lua, Skullcracker.


Litt morsom i tofarget versjon, med todelt skalle. Drops merino extra fine er fint til luer, siden det er mykt og kløfritt. 


Lua passer til nød mammaen også, men sitter nok bedre på storebrors hode. Han var dog ikke tilstede da vi var på trilletur i det fine høstværet, så da måtte jeg selv demonstrere hvordan lua ser ut på hodet. Jeg strikket brettekant nederst på lua, slik at den er dobbel over ørene, og varmer derfor ekstra godt. Lua strikkes forresten fra toppen og ned, og konstruksjonen gjør at det ble noen ekstra tråder å feste. Likevel, moro og kjapp strikk! 


Jeg liker skarpe farger på barnehagestrikk, så denne er strikket i mørkeblått og turkis, nettopp for å unngå at den kanskje blir liggende helt alene på en forlatt lekeplass... 

fredag 16. oktober 2015

Strikk i bruk

Her har høsten gjort sitt inntog, og selv om sola skinner, kan det bli litt kaldt likevel. Dermed er strikkaklærne i bruk daglig. Den som får lufte seg ofte er Rondanekofta mi. Det er nemlig relativt vindstille og fint, så da passer den fint å bruke utenpå en litt tynnere genser. 


Her får den luftet seg i høstsola hjemme hos mamma og pappa forrige helg. 

Mr. Melkebart bruker masse hjemmestrikk, og denne Flax-genseren fra i fjor er en favoritt, og funker fint også i høstsola. 


Den begynner dog å bli litt liten, kort i ermer og bol. Litt synd, for selv om den er mye brukt, så har den holdt seg godt. Garnet er Hifa Ask, en absolutt favoritt her i huset! Den pakkes nok snart vekk og får ligge på vent til lillesøster blir større. 


Lillesøster var i dag ikledd denne hjemmestrikka bodyen, i svart og oransje. Den ble strikket til storebror for mer enn fire år siden, og jeg liker den litt utradisjonelle fargekombinasjonen til baby. Lillesøster er lang, mye lengre enn storebror var, så denne får nok ikke mange ukene fartstid før den er for liten... 

Det er moro å vise frem ny strikk, men det er jammen fint å vise frem det som brukes også, både gammelt og nytt! Vil du vise frem strikk i bruk? 

tirsdag 13. oktober 2015

Spot the hat!

Ja, hvor er lua? 


Der ja, innimellom alle togene, til høyre for sprellende babyføtter, der ligger det ei lue. 


Det er jo prikkelua, jo, den nye lua til storebror! Det viste seg nemlig at fireåringen hadde fått større hode siden forrige luesesong, og de fleste luene i beholdningen begynte å bli i det knappeste laget. Litt restegarn i grått og regnbuefarger kombinert med mønster på prikkelua dotty fra to vrange, og noen strikketimer senere var det hvertfall ei passende lue i skuffen! 


Selvstripende regnbuegarn er digg, da får man prikker i mange farger uten å måtte feste en uhorvelig mengde tråder. Kombinert med grått ble det riktig så fint. 


Fin felling på toppen er det også, med en liten icord-knute som prikken over i'en. Gutten ble fornøyd, lua er i bruk, og da kan det vel ikke bli bedre. Garn ble det også til overs, så mer regnbuestrikk kombinert med grått kommer etter hvert... 

lørdag 10. oktober 2015

Heldige meg!

Jeg har ikke mye vinnerlykke, men bildet av babyvottene Tommelise på Instagram ble trukket ut av Vottelauget i deres #vottefugl konkurranse. Dermed var jeg så heldig å få tilsendt premie i posten tidligere i uka.


Sammen med hovedpremien, et strikkepinneetui (med vottemønster, selvfølgelig), var det med tre små nøster Funull, et par forskjellige tesorter og ei lita notisbok,som en ekstra overraskelse. Det er så morsomt å få pakke i posten, altså! 

P. S. Vottelauget har Instagram konkurranse også i oktober, under emneknaggen #votteflora.   

tirsdag 6. oktober 2015

Lille bukken Bruse trampet over trollebru

Nå tar jeg deg, sa trollet....


Vottene ble nesten tatt av trollet, eller mottaker som lekte troll, de var nemlig så fine at Mr. Melkebart ville ha de med en gang, og dermed begynte å dra ut pinnene halvveis på vott nummer to. 


Da vottene (omsider) ble ferdige, var ikke vottemodellen like ivrig, og det å skulle holde hendene stille lenge nok til at mamma fikk ta bilder, var ikke like enkelt... 


Vottene passer utmerket, og med mønsterstrikk er de doble, og dermed riktig varme. 


Mine bukkene Bruse fra boka Eventyrvotter er strikket i Hifa Ask på pinne 2, og barnestørrelsen ble da perfekte til fireåringen. 


Disse kan strikkes i mange forskjellige fargekombinasjoner, så her er det bare å finne frem restegarn og sette i gang!